Олимпийската, европейската и световна шампионка в скока на височина, притежателка на световния рекорд от 209 см Стефка Костадинова развълнува всички с емоционалното си слово на официалното тържество в Панаира по повод 70-ата годишнина на Спортното училище "Васил Левски". Великата ни спортистка също е възпитаничка на училището и уважи бляскавата церемония, която събра стотици възпитаници, учители, деятели, общественици, спортни легенди. В края на тържеството всички директори, олимпийски, световни и европейски шампиони, които присъстваха, се качиха на сцената за обща снимка и се хванаха на хорото.

Този празник е не само на училището, но и на Пловдив и цяла България. Благодарение на вас нашите имена са записани със златни букви в спортната съкровищница на страната ни. Заради всички вас светът чу за България и за Пловдив. Благодарение на вас толкова години България и едно момиче от Пловдив стоят горе в космоса. Благодаря на всички - треньори, преподаватели, възпитатели, лекари, масажисти, на лелките в стола. Като председател на БОК - дълбок поклон. Ако не бяхте всички вие - нас нямаше да ни има. Благодаря на първия ми треньор Добри Иванов, на втория ми треньор - Еньо Петров - вечна му памет, и разбира се - на Ники Петров. За следващата годишнина пожелавам още няколко олимпийски шампиони, каза Стефка.

5 олимпийски торти за 70-годишнината на Спортното училищеСтотици възпитаници, преподаватели и легенди начело със Стефка Костадинова уважиха празника