За първи път в България ще се проведе турнир за Купата на България при подрастващите, който ще бъде за момичета до 16 години. Надпреварата ще се проведе в Перник между 29 и 30 април.

За съжаление волейболен клуб Марица (Пловдив) няма да може да участва, защото от Българската федерация волейбол едва вчера обявиха датите за турнира, а отборът има планирано участие на турнир в Белград за същата възраст.

На изтегления вчера жребий в Българска федерация волейбол Марица попадна в група с Левски (София) и ЦПВК (София) и трябваше да играе срещу тях.

Марица беше планирала участието си в силния международен турнир в Белград от няколко месеца, а през миналата година също взе участие в него. Целта на клуба винаги е била да осигури повече качествени мачове на всички възрастови групи. Клубът изготвя програмата си предварително и смятаме, че не е нормално датите за турнира да се обявяват в последния момент.

Марица пожелава успех на всички участващи отбори в първата Купа България при подрастващите и се надява да няма подобни разминавания за в бъдеще!

В Купата при подрастващите участват първенците в квалификационните турнири за класиране на националните финали. Подобна Купа България ще има и за U18. Тя ще се от 13 до 14 май, но домакинът все още не е ясен.