Демостративният турнир от веригата Adria Tour в Задар бе отменен, след като стана ясно, че единот участниците - нашият Григор Димитров, е болен от коронавирус. Днес приключи груповата фаза, като оставаше да се изиграе само финала между Новак Джокович и Андрей Рубльов. Припомняме, че демонстративната надпревара се организира от Джокович

Българинът загуби от Борна Чорич в първия мач с 1:4, 1:4, като още тогава не се чувстваше добре и превантивно отказа да се ръкостиска с опонента си и със съдията. По-късно през деня обяви, че се е почувствал болен и ще пропусне останалите си двубои. Първата ни ракета игра и в първата надпревара от тура на Джокович, която се проведе в Белград. В нея взеха участие още Доминик Тийм, Александър Зверев, Душан Лайович, Виктор Троицки, Филип Краинович, Дамир Джумхур и квалификанта Никола Милевойевич.

Тази седмица участваха Борна Чорич, Марин Чилич, Андрей Рубльов, както и по-ниско ранкираните Сердарусич, Кръстин и Петрович. Още не е ясно дали ще бъдат отменени следващите турнири от мини тура.