Световният номер 1 в тениса Новак Докович също е с положителна проба за коронавирус. Той си направи тест вчера, след прибирането си в Белград и днес обяви, че е заразен. Това стана, след като нашия Григор Димитров, участвал в демонстративния турнир, организиран от сръбския тенисист, в неделя оповести, че има коронавирус.

Съобщава се, че Джокович няма симптоми на заразата, а неговата съпруга Йелена също е с положителна проба. Децата им, за щастие, са с отрицателни резултати. Още по време на турнирите в Белгдар и Задар Джокович отнесе куп критики заради организацията и неспаването на мерките и на социалната дистанция. Критиките се засилиха още повече, след като Григор обяви новината.

Димитров бе първият потвърден заразен с новия коронавирус, а след него положителни проби дадоха треньорът му Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов, хърватинът Борна Чорич, един от треньорите на Джокович, както и Виктор Троицки и бременната му съпруга, а сега и Джокович и съпугата му Йелена.

Сръбският тенисист излезе със специално изявление по случая. Ето какво се казва в него:

Всичко, което направихме през последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Турнирът ни бе създаден, за да обедини хората и да отправи послание на солидарност и състрадание в региона. Адрия Тур бе изграден да помогне на млади и прогресиращи играчи от Източна Европа да играят тенис в състезателна обстановка, докато всички останали турнири са спрени заради ситуацията с COVID-19.

Организирахме турнира веднага щом вирусът се отслаби и се съобразихме с изискванията за провеждане на надпреварата. За съжаление, вирусът още циркулира и представлява нова реалност, с която свикваме да живеем. Надявам се нещата да отшумят, за да се върнем към нормалните си животи. Искрено съжалявам за всеки един положителен тест и се надявам това да не доведе до усложнения със здравето на когото и да е. Оставам в изолация за следващите 14 дни и ще повторя теста си след 5.