Волейболистките на Марица прибавиха още един трофей в богатата си колекция! Жълто-сините вдигнаха Купата на България, след като победиха Берое с 3:0 /15, 13, 7/ на финала в зала Колодрума. Момичетата на Иван Петков затвърдиха голямата си класа и отново показаха, че нямат конкуренция на домашна сцена.

Това е пета Купа на България за пловдивския тим, който преди броени дни спечели и 5-тата си шампионска титла. 10-ят трофей бе извоюван в рамките на 7 години и е първи спечелен пред родна публика след 2012 година, когато жълто-сините грабнаха Купата на България в зала Олимпиада. Всички останали титли и купи Марица подпечата извън Пловдив. Това бе 4-ти златен дубъл на маричанки, които не загубиха нито един гейм по пътя към трофея.

След отлични изяви на Алекзандра Холстън на сервис и пайп в първите минути на първия гейм, Марица бързо натрупа солиден аванс, който не изпусна до края на частта. Общо пет аса записаха домакините за крайното 25:15, което с блокаут фиксира Нася Димитрова. Нападението на пловдивчанки, водено от развихрилата се Мирослава Паскова, доведе до още по-осезаемо надмощие във втория гейм. Макар и с доста непредизвикани грешки в играта си, Марица не изпусна контрол, увеличи преднината си и Таня Петкова заби мощно за крайното 25:13. Шампионките натиснаха още по-силно в третия гейм и безмилостната им доминация продължи до края. Дженифър Крос беше безпощадна на блокада, а атаките на Алекс Холстън не оставиха никакъв шанс на съперника. Отново Таня Петкова, този път с директна точка от сервис, сложи точка на гейма и мача при 25:7. Алекс Холстън стана топреализатор на мача с 12 точки. Джен Крос и Мира Паскова добавиха по 10.