След година пауза Скаут лигата организирана от главния мениджър на Корпорация Развитие Александър Александров се завръща. Днес беше подписан договор между Корпорация Развитие и БФВ.

На брифинга присъстваха Александър Александров, президентът на БФВ Любомир Ганев и още волейболни легенди – Владимир Николов, Евгени Иванов, Мила Кьосева, Пламен Константинов и Антонина Зетова.

Новото издание на Скаут лигата ще е следващата пролет и ще се изиграе в три етапа. Първо е предварителен кръг. България е разделена на шест региона и първите 4 от всеки от тях ще се класира за основната схема. Тя ще е съставена от 24 отбора при момчетата и 24 отбора при момичетата. Във финалния турнир ще участват 12 тима – първите 2 от групите в основната схема.

Домакини ще бъдат различни градове, за да се възбуди интереса. В Скаут лигата ще участват 672 деца и 48 треньори. Всеки тим ще бъде от 14 състезатели, водени от един наставник.

„Радостно е, че ръководството на БФВ е успяло да убеди господин Александров да върне тези турнири обратно в календара на подрастващите. Мисля, че не е било и много трудно, тъй като всички знаем колко открит към подпомагане на младите спортисти на България е той. Това е проект, който позволява на най-малките волейболисти да се докоснат бързо до големия волейбол – перфектна организация, хубави зали, настроение и силна конкуренция. Надявам се всички участващи да извлекат максимума от него и да се положи основата в изграждането на бъдещите звезди на българския волейбол. Не зная все още точно коя възраст ще бъде заложена при момичетата, но при възможност ВК Марица (Пловдив) ще участва с децата родени 2008 година, които в момента са водени от Кристина Якимова. Пожелавам на всички здраве и търпение за предстоящите ни големи емоции с любимата игра“, заяви спортният директор на школата на Марица Владимир Котев пред volleymaritza.bg по повод завръщането на Скаут лигата.