Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Черно море с 2:1. Мартин Камбуров и Дани Кики бяха точни за домакините, а Георги Илиев реализира гола за тима от Варна.

Черно-белите очаквано започна по-активно, но първата добра ситуация се откри пред гостите, когато Романов не успя да засече прострелно центриране.

В 7-ата минута голмайсторът на пловдивчани Мартин Камбуров с мощен шут разтресе напречната греда на вратата на Черно море, а и повторният му удар не доведе до гол.

Скоро обаче и това стана факт. Отлична атака по левия фланг за локомотивци завърши с центриране на Крум Стоянов, което с крак засече директно в мрежата щатният голаджия Мартин Камбуров.

В 26-ата минута пак таранът се откъсна и нахлу от дълбочина, но ударът му този път попадна в обсега на вратаря Чанович, който спаси.

Ефектът от пускането на Матиа Курьор в Черно море веднага се усети. Той беше в зародиша на атаката за „моряците“, при която с лек удар, но и с помощта на рикошет, Георги Илиев изравни резултата в 55-ата минута – 1:1.

Ефектът с правилната смяна се усети веднага и в състава на Локо Пд. Още с първото си докосване Дани Кики засече чудесно центрираната отляво топка, отново както и при първия гол – от Крум Стоянов. Така Локомотив си върна преднината от един гол в 59-ата минута – 2:1.

След края на срещата Христо Бонев коментира решение на БФС, което не допуска отбора в евротурнирите. "Благодаря ви, че така добре работите за развитието на българския футбол", заяви Зума иронизирайки случилото се днес. Очаквайте подробности.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg