Десетки феновете на тенис турнира "Уимбълдън" са се оплакали от оглушителните викове, които Мария Шарапова издаваше в последната си среща. Според тях, те са били толкова силни, че се е наложило да спрат звука на телевизорите си.

Бившата шампионка издаваше доста силни звуци, докато връщаше мощните удари на американката Коко Вандевеге, срещу която загуби първия си сет в турнира - 6:3, 6:7, 6:2. Особени високи бяха децибелите в завързания втори сет, загубен от Маша след тайбрек, съобщи sportal.bg. И докато феновете на рускинята се радваха на победата и класирането напред на тенисистката, имаше и някои хора, които се оплакаха.

"За съжаление, не мога да гледам този мач - Шарапова звучи така сякаш изпитва жестока болка. Сигурно е отвратително да играеш срещу такова ниво на шум", коментира телевизионната водеща Лорейн Кели, която по-късно призна, че си е изключила телевизора.

Участникът на пет олимпиади в плуването Марк Фостър пък написа: "Не е смешно, но искрено се надявам Шарапова да не играе на финала в събота. Не мога да изтърпя грухтенето й."

Подобно мнение изказа и Лорд Шугър, който изкара 10 години като собственик на Тотнъм. "Не мислите ли, че крясъците на Шарапова влияят зле на противничките й. Това не е справедливо и организаторите трябва да й забранят да го прави. Ако аз съм в публиката и изкрещя, точно когато Мария удря топката, съдията на стола със сигурност би ми казал да престана, а тя би се оплакала", заяви той.

Самата Мария Шарапова отказа да коментира поведението си и на въпрос по време на пресконференцията след мача с Вандевеге заяви лаконично: "Нямам какво да кажа. Няма нищо ново по този въпрос."

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg