Серина Уилямс разкри, че белите й дробове не функционират на 100% и това я кара да бъде особено внимателна в условията на пандемия от коронавирус. Следващата седмица 38-годишната американска суперзвезда ще се завърне на корта на турнира в Лексингтън, който е част от календара на WTA.

"Донякъде се превърнах в отшелник. Започнах социална изолация в началото на март. Белите ми дробове не работят на пълен капацитет и не съм сигурна какво би ми се случило. Сигурна, че ще съм добре, но не искам да узнавам. Имам около 50 маски, с които пътувам, винаги искам да имам едан под ръка", сподели Серина.

"От загриженост за здравето внимавам супер много какво правя и всички в "мехура Серина" са добре защитени. Хубаво е да играем тенис, но става дума за моя живот и моето здраве, така че съм малко невротична, но в момента трябва да бъда такава", добави ветеранката, която продължава да преследва рекорда за всички времена от 24 титли на сингъл от "Големия шлем" на Маргарет Корт.

Наскоро Серина Уилямс направи и друго разкритие, свързано със здравето й, като сподели, че страда от мигрена и понякога й се е налагало да излиза на корта с този проблем.