Русия ще бъде дисквалифицирана от Евро 2016 при следващо провинение на запалянковците си. УЕФА предупреди руския отбор и наложи санкция в размер на 150 000 евро (119 000 паунда) заради размириците в двубоя с Англия в Марсилия, съобщава BBC.

Русия търпи последствията от действията на ултрасите си - расистки скандирания и избухнали бомбички по време на мача. Групи от руски фенове биват депортирани от страната след поредица от насилствени действия по време на еврошампионата. Предупреждението от изхвърляне и паричната глоба са свързани само със събитията случили се на стадиона. Решението може да бъде обжалвано.

Френската полиция вини 150 „добре обучени„ руски хулигани за сблъсъците преди мача Англия – Русия в събота. Шестима английски фена са вкарани в затвора заради участието си в безредиците.

Тридесет и пет души са ранени – повечето от тях английски привърженици, а четирима са със сериозни травми, докато общо 20 човека са арестувани след тридневната анархия в Марсилия.

Председателят на Футболната асоциация Грег Дюк изрази „сериозни притеснения” относно сигурността в Лил, докато английски и руски запалянковци се готвят за фенски сбирки през следващите 3 дни. Феновете на Англия се предполага, че ще пътуват до Лил преди двубоя в четвъртък с Уелс в Ланс, а Русия ще срещне Словакия в близкия до Лил град Вилньов д'Аск .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg