Зарибяващият се все повече с идеята „Ботев" нов инвеститор в клуба Румен Чандъров не бърза с фанфарите, а стои здраво стъпил на земята. И след добрия старт и приятната игра, която показа отбора в първите два мача, той обяви, че таванът на заплатите остава 3000 евро. Преди мача с Пирин босът привика спортния директор Георги Марков и шефа на школата Николай Киров на среща, на която се разискваше бъдещето на част от играчите с изтичащи контракти. Решението беше категорично - таванът на заплатите няма да се вдига и остава 3000 евро.

Бизнесменът присъства на мача Пирин (Бл) - Ботев (Пд), но бесен, напусна стадиона в Благоевград по-рано, при резултат 1:1. 

Иначе на 12 футболисти изтичат договорите, като половината са дали положителен отговор да останат при предлаганите им условия, но има и такива, които се ослушват. Сред тях е и исканият от Левски Грегъри Нелсън.

Основна роля за това кой ще остане в Ботев има треньорът Николай Костов.

„Доста от футболистите са се навили да продължат кариерата си в Ботев. Твърдо таванът на заплатите остава 3000 евро. Единствено Костов ще вземе решение за тези, които ще преподпишат. Засега той не иска да отпрати никой, но разбира се, има доста мачове, в които футболистите ще бъдат на изпит", каза пред „Меридиан Мач" Румен Чандъров.

Още новини ТУК

TNS.bg