Григор Димитров бе крайно разочарован от отпадането си на Откритото първенство на Австралия. Българинът загуби в четири сета от Франсис Тиафо на осминафиналите.  Резултатът е очевиден. Странно е, не знам. В момента нямам думи. Той се бори добре, игра добре. Беше на ръба в някои геймове. Възползва се от тази ситуация, сподели Григор пред sportal.bg.

Той обясни, че знае къде са грешките, които е допуснал: В някои случаи знам къде сбърках. Не успях да направя някои удари, които трябваше. Особено в тайбрека на втория сет. Аз играех все по-добре, а той всеки път имаше отговори. Борих се колкото можех. В някои важни моменти топката се удари в мрежата или той целеше линиите. Тези неща са извън моя контрол. Но в други моменти със сигурност можех да направя по-добри удари.

Димитров допълни, че се е видял с треньорите си след срещата, но каза, че е твърде рано за анализи. В момента нямам какво да кажа. Работиш толкова много преди сезона, за да бъдеш в тази позиция. Болезнено е. Мисля, че ми трябват два дни почивка. След това се връщаме и ще говорим за основите, коментира той. В момента виждам повече негативните неща, отколкото позитивните. Надявам се след два дни да мога да мисля за нещата, които направих правилно, тези, които сбърках, какво беше добро и какво лошо. В момента усещането е странно. Имал съм мачове в миналото, които са били на привили и отливи. Да не мога да използвам шансовете си. Днес беше просто много странно. Не можах да преодолея тези сложни моменти, допълни Григор.