Началото на новата работна седмица е вече тук, а с него е време и за традиционното обновяване на световната тенис  ранглиста.

През настоящата седмица българите имаме причини да бъдем щастливи, тъй като голяма част от нашите състезатели отбелязват прогрес в класацията на АТР.

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов записва своето върхово класиране, изкачвайки се с 2 пункта, което му гарантира 226-ата позиция в ранглистата.

Адриан Андреев и Александър Лазаров не се включиха в никакви надпревари през последните 7 дни и запазват местата си, съответно №319 и №462.  Двамата ни представители в квалификациите на Sofia Open пък бележат значителен прогрес.

Александър Донски достигна до четвъртфиналите на ITF турнира в Плезир и благодарение на вчерашната си  победа на старта на пресявките в София добавя още точки към актива си, които му осигуряват прогрес с 10 места до 610-ата позиция. Днес той ще се изправи в сблъсък с Андреа Сепи.  

Симон-Антони Иванов също изпраща една изключително успешна седмица, след като игра на четвъртфиналите в Созопол, а впоследствие взе участие и в квалификациите в Нур Султан и в София, където за съжаление отпадна от поставения под номер едно. Тези резултати не само че му донесоха безценен опит, но и му помогнаха да се изкачи в класацията с цели 27 пункта до №840, което е и неговото рекордно класиране в кариерата до момента.

Григор Димитров запазва 29-тата си позиция.

При жените Виктория Томова прогресира до 115-о място. Цветана Пиронкова през изминалата седмица не участва в турнири и запазва позиции. Изабела Шиникова, която загуби на 1/2-финалите на надпреварата от сериите ITF в Сантарем, отстъпи с цели 29 места до 264-о.