"Новак Джокович оргнизира турнири "Адриа Тур" с чисти намерения, основната вина е на властите". Това заяви премиерът на Сърбия Ана Бърнабич.

"Изказвам му пълна подкрепа. Браво на него! Искаше да направи нещо добро за всички нас, не само за Сърбия, но и за целия регион. Искаше да помогне, да събере пари, за което му благодаря. Ако мога, бих поела цялата вина, а него да оставят намира. Това искам най-много. Наша е вината, че отпуснахме мерките, той чу препоръките. Аз съм виновна. Оставете човека намира, отговорността е моя! За мен тези турнири са една хуманна акция. Подкрепям го напълно!", заяви Бърнабич.

Бащата на Джокович - Сърджан, говори пред Хърватски медии преди дни, като заяви, че българският тенисист е отказал да се тества, въпреки че се е чувствал зле. След това мениджърът на Григор отрече пред него да е стояла такава възможност.

Новак Джокович беше остро критикуван, тъй като по време на турнира по трибуните присъстваха много хора, които не спазваха социална дистанция. Играчите пък се прегръщаха и се поздравяваха сърдечно на мачовете и събитията, съпътстващи надпреварата.