Пловдивчанката Димитрина Къндева бе преизбрана за председател на Съюза по аеробика България на Годишното отчетно-изборно събрание, което се проведе в конферентната зала на Хотел "Премиер" в Пловдив. На него присъстваха представители (лично или с пълномощници) на 17 от общо 22 спортни клуба, членове на СА.

Преди провеждането на избора Димитрина Къндева изнесе подробен отчет за дейността на СА през 2023 година, както и основните цели и задачи, които бяха постигнати през изтеклия мандат. Бяха отбелязани както постигнатите големи успехи и напредъкът, така и проблемите във всички направления, по които се работи във федерацията. Годишните си отчети представиха и Техническата, Експертната и Контролната комисия към СА.

След приемането на отчетите ОС освободи председателя и членовете на УС и се пристъпи към нов избор.

След явно гласуване делегатите избраха в следващите пет години УС на СА да бъде в следният състав: Димитрина Къндева - председател Галя Миладинова - член и Калоян Калоянов - член.

По предложение на Техническата комисия за съдия на 2023 година бе избрана Велислава Миланова - международен съдия , която през изминалата година показа отлични реузлтати в участието си на редица международни състезания, включително и Европейското първенство. Плакетът ще й бъде връчен лично на предстоящото контролно на проектонационалните отбори, което ще се проведе в Пловдив на 23 март.