Международната волейболна федерация обяви, че тазгодишното издание на Волейболналната лига на нациите при мъжете и жените ще се проведе в т.нар. "балонен" формат.

Изданието през миналия сезон беше отменено заради ситуацията с коронавируса. През миналата година не се изигра нито един официален мач на националните отбори. 

Всички отбори ще бъдат събрани в една държава. В нея ще се изигратя всички срещи от лигата, включително и финалите. Така на тимовете няма да се налага да пътуват по целия свят и ще играят минимум 15 срещи. 

Домакините на надпреварите при мъжете и жените ще бъдат обявени на по-късен етап, като от FIVB обявиха, че са в напреднал стадии на преговори със заинтересова Национални федерации за организацията на турнира.

Припомняме, че България трябваше да домакинства в последния уикенд на първия кръг, като освен Лъвовете на турнира, който почти сигурно щеше да се проведе в новата спортна зала в Бургас още щяха да играят съставите на САЩ, Словения и Япония. Турнирът трябваше да се проведе от 11 до 13 юни.

При жените България ще се бори за завръщане във VNL, след като през 2019 отпадна. Съставът на България трябва да е домакин на Финалите на Златната европейска лига при жените.