Въвеждат специални мерки за безопасност на движението и охрана на обществения ред в Пловдив днес.  Под тепетата ще се проведе футболна среща между отборите на ПФК “Ботев” - Пловдив и ПФК “Левски” - София. Тя ще се състои от 15.15 часа на футболен комплекс “Ботев-1912”  в квартал Коматево. 

За безпроблемното придвижване на зрителите към и от стадиона от сборните пунктове по маршрутите им феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. При нужда ще бъде въведена временна реорганизация на движението по ул. ”Коматевско шосе” и по ул.”Захаридово”, в отсечката до кръстовището с ул.”Драговец”.

На територията на спортната зона със заповед на кмета е забранена продажбата на алкохол. 

От полицията припомнят, че на КПП-тата в района на стадиона служителите им ще извършват щателни проверки и няма да допускат посетители под въздействието на алкохол или наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. Ще се следи да не се внасят оръжия и пиротехнически средства, както и други забранени предмети, сред които бутилки, включително пластмасови над 500 мл.