Изключително неприятни събития се случиха минути преди сблъсъка за Купата на България между ЦСКА и “Ботев” (Пловдив).

Привърженици на "жълто-черните" влязоха във физическа саморазправа с органите на реда, които са стояли пред Сектор Б на "Българска армия". 

След ескалацията полицаите не пускаха повече от двеста фена на пловдивския клуб, като тези, които заеха местата си за старта на реванша от полуфиналите бяха не повече от 50 човека,  пише Gong.bg.

От МВР излязоха с официална информация по повод инцидентите между полицаи и фенове на Ботев (Пловдив.

Преди началото на футболната среща между ЦСКА-София и Ботев-Пловдив е възникнало напрежение. Фенове на гостуващия отбор не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет. Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение. След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства. За кратко време ситуацията е овладяна. Работата по охрана на обществения ред и предотвратяване на противообществени прояви продължава, информираха от МВР.