Отборът на Прометей (Камянск) продължи сътрудничеството си с бившия селекционер на женския национален отбор на България Иван Петков.

Българският специалист Иван Петков, който изведе родния Марица (Пловдив) до куп трофеи, ще работи с женския волейболен отбор на СК Прометей поне още два сезона.

„Имам страхотни новини за феновете на украинския волейбол! Продължихме сътрудничеството с основния творец на успехите на женския отбор Прометей през последните години - треньорът Иван Петков! Българският специалист се справи страхотно начело на клуба, извеждайки го на ТОП ниво! Затова с гордост обявявам, че Петков ще работи с "червено-белите" поне още две години! Благодаря на Иван за труда, професионализма и всеотдайността! Сигурен съм, че взехме правилното решение и ни очакват само страхотни победи и много награди!“ обяви президентът на СК Прометей Володимир Дубински на страницата си във Фейсбук.

Петков ще продължи да работи с треньорския щаб на отбора и за сезон 2022-2023: помощник-треньор Денис Зуи, статист Данило Мелюшкин, треньор по обща физическа подготовка Леандро Лардоне, помощник-треньор Благовест Тодоров и треньор анализатор Лазар Лазаров.

Иван Петков води украинския клуб от сезон 2020/21 и веднага спечели всички трофеи в Украйна, без да загуби нито един мач. През следващия сезон каминичанките защитиха титлите си и за първи път си пробиха път до основната схема на Шампионската лига. През сезон 2022/23 Прометей игра в груповата фаза на Шампионската лига и зае последното четвърто място в своята група. В началото на април клубът от Камянск спечели за трети пореден път "златото" от шампионата на Украйна. А през сезон 2022/23 участва и спечели редовния шампионат на Екстралигата на Чехия и в MEVZA.