Пловдивският волейболен национал Николай Пенчев осъществи изключително престижен трансфер. Той ще се присъедини към руския гранд Белогорие (Белгород) за новия сезон 2019/2020, съобщава championat.com, цитиран от sportal.bg.

През изминалия сезон Пенчев се подвизаваше в първенството на Полша. Волейболистът, който играе на поста посрещач, започна сезона в Сточня (Шчечин) заедно с други двама българи – Матей Казийски и Аспарух Аспарухов. Впоследствие обаче клубът се оттегли от шампионата поради финансови проблеми, като Пенчев стана част от Онико (Варшава). С него той стигна до спора за титлата в полското първенство. В първия мач от финалния плейоф съставът на Онико загуби от Закса (Кенджежин-Кожле) с 2:3 гейма.

Освен българския национал, друго ново попълнение в Белогорие ще бъде сръбския диагонал Дражен Лубурич. Клубът от Белогород ще бъде напуснат от няколко състезатели, сред които Денис Земченьок, Валентин Голубьов (и двамата преминават в гранда Зенит (Казан), Джон Гордън Перин и Неманя Петрич. Пенчев ще е вторият български волейболист, който ще играе за Белогорие, след като преди един сезон Николай Николов спечели Купата на (CEV) с гранда от Белгород.