Най-успешният пловдивски пилот в мотоциклетизма на писта Васил Кичуков бе награден на официалната церемония в София, след като стана републикански шампион за 2018 година  в клас formula 600. Точно преди 10 години по същото време Васил Кичуков бе удостоен  с титлите Източноевропейски вицешампион и републикански шампион в клас SP 125. Оттогава насам той прави няколко опита да се върне на пистата и да покаже уменията си, но все безуспешни поради липсата на спонсори. Едва през 2018 г. негови приятели се заемат да му осигурят  нови гуми и консумативи за всяко едно състезание, за да може да се бори за титлата.

Моторът с марка СУЗУКИ модел 600, с който той се състезава, е произведен през 2006 г. и не е от най-конкурентните, но благодарение на способностите си и огромното си желание Васил Кичуков успя да спечели титлата само с 5 участия в шампионата от състоялите се 7 старта за сезона! Като дебютант в този клас той успя да спечели първите 3 старта и поведе с 3 точки  пред неговият подгласник за титлата. В останалите 2 състезания Кичуков продължи да трупа аванс пред своите опоненти и така успя да донесе призовата награда в Пловдив!

За следващия сезон състезателят има намерение да участва в стартовете в по горния клас formula 1000, но това няма да бъде възможно без помощта на спонсори!