Най-добрият пловдивски колоездач Николай Генов от пловдивския клуб ПКК "Цар Симеон" ще участва на Европейското първенство по колоездене на писта от 5 до 9 октомври в Швейцария. Припомняме, че миналият шампионат беше проведен в зала "Колодрума" в Пловдив.

Генов ще участва в дисциплините "Omnium", "Скрач", "Елиминации", темпови обиколки и "Издръжливост". 

На шампионата ще участва и Мирослав Минчев от отбора на Разград в дисциплините - "Keirin" и Индивидуално преследване 1000м. от място.

"Готови сме за Европейското, подготвяме се доста активно с моя съотборник Мирослав Минчев. През този сезон взех участие на доста големи състезания. Участвах в Гърция, Баня Лука, Белград и още 0 международни старта. Даваме всички от себе си и се надяваме да покажем още добри резултати. Тази година записах много силен резултат на Обиколката на Камерун. Успях да завърша на третото място в крайното класиране и спечелих фланелката за най-добър катерач. Това дава точки за издигането на България и за квоти за Световни и Европейски първенства. Тренировките са доста интензивни и са двуразови. Правим един час шосе и два часа на писта. Пожелавам си да има силни състезания и да реализираме още млади надежди в колоезденето", заяви Николай Генов.