Стотици хасковлии и гости на града посрещнаха Григор Димитров на тенис кортовете на Кенана. След 15 часа звездата на световния тенис пристигна в родния си град Хасково, за да даде открит урок на талантливи деца. Десетки използваха възможността да се снимат с Гришо още с появата му, съобщава haskovo.info. Григор и преди е изнасял открити уроци при голям интерес в родния град.

Най-добрият ни тенисист беше посрещнат от тълпа хлапета и мощно "бате Гришо". Имаше хора не само от Хасково, а от Сливен, Пловдив и други градове.

Маргарита, пловдивска запалена фенка на тенисиста, му бе написала стихотворение, с което го чакаше.

Григор и баща му Димитър играха с децата, а и не остана хлапе без снимка и автограф с аса ни в тениса. 

"Винаги когато се върна тук е, много специално. Бях едно от тези деца и виждам как ми се радват. Всяка година оценявам все повече и повече какво направи семейството ми за мен. Бих дал съвет на децата, но не се знае дали би им свършил работа. Най-важното за тях са първите години.  Майка ми не бе тук, защото готви. Не съм решил колко време ще остана в България. Имаме повече време за почивка. Пожелавам си за следващата година да няма контузии и да започна така, както знам, че мога", заяви българинът на събитието.

По-рано днес на пресконференция в София Григор Димитров обяви, че ще бъде играещ капитан за отбора на България на ATP Cup и сподели впечатленията си от изминалия сезон, който бе белязан от лоша травма в рамото, срид до 78-мо място в света и подобаващо завръщане във втората половина от сезона - полуфинали на Ю Ес Оупън и на турнира в Париж и завръщане в Топ 20.