Пловдивският отбор Plovdiv Ravens завоюва шампионската титла в първия турнир по американски флаг футбол у нас за деца.   

 Детският турнир се проведе в две възрастови групи –U12, в която са и носителите на титлата във затворената фаза за 2024 година и U16. На турнира участваха  Plovdiv Ravens, Sofia Bears, Burgas Wolves и Shumen Brewrs. След успехите на пловдивчаните, кметът на Район „Тракия” награди първенците в ритуалния двор на кметството.

Първият пловдивски отбор по американски флаг футбол откри началото на първенството си в ТракияУчител от СУ "Черноризец Храбър" създава отбора Plovdiv Ravens, в който тренират вече 20 деца от различни училища

Американският футбол е един от най-популярните спортове в целия свят и има традиции в България повече от 20 години. Въпреки, че неговата по-безопасна разновидност- Флаг футбол не е толкова нашумяла у нас, Борислав Герговски, който е учител в СУ "Черноризец Храбър" създава първия пловдивски отбор, с който да покаже на всички , че това е един интересен и динамичен спорт. Този вид американски футбол е безконтактна и бърза игра, в която трябват качества като сила, издръжливост, бързина и ловкост. С всичко това е нужно и да се мисли под напрежение. Този спорт се практикува в зала, на открито и дори на плажа.

 Амбицията на треньора е българският тим да се бори за квота на олимпиадата през 2028 г. в Лос Анджелис. Очаква се всеки момент Българската федерация по американски футбол да получи и лиценз от Министерство на спорта.

Флаг футболът е бързо развиващ се спорт, който е модифицираната версия на американския футбол и е подходящ за деца. Той се превърна дори в олимпийски спорт и може да го гледаме на Олимпиадата през 2028 година в Лос Анджелис.

В един обор играят  до 15 човека, като на игрището са 5, в зависимост от правилата на турнира. Името произлиза от тези флагове, които са вързани на кръста на играчите.  Флаг футболът е измислен от учител по физическо в САЩ, а флагчетата са включени за по-безопасна игра от американския футбол, в който има много бутане. Идеята на американския учител е била да се включват повече деца и жени в този спорт. Така вместо играча да бъде свален на земята, защитниците дърпат флаговете, прикрепени към кръста на носещия топката. Целта на играта е да печелите точки, като пресичате голлинията на противниковия отбор с топката или хващате пас в крайната зона на противниковия отбор.