С блестящо представяне се завърнаха състезателите от пловдивския АСК „Тракия“ от държавното първенство по таекуон-до ITF. Над 300 спортисти от страната взеха участие в шампионата, който се проведе през уикенда в Благоевград.

Първо място в различните категории завоюваха Божидар Михайлович, Алекс Стефанов, Гая Вардева, Петър Михайлович, Любина Лесова.

Втори в своите възрастови групи на различните дисциплини се класираха Лили Митрева, Ирен Касъклиева, Нели Павлова, Атанас Болчинов, Димитър Китипов, Тодор Ангелов.

Изключително представяне записа Атанас Болчинов, който за първи път се състезава при мъжете в категория до 64 кг. и премери сили с европейския шампион  Антон Огорелков.

Димитър Китипов извоюва второто място след силна игра и в оспорван мач срещу световния шампион Рами Шаул.

На класиралите се пловдивски състезатели им предстоят избор и преборване за място в националния тим, който ще представи България на Европейското първенство през април в град Римини, Италия.

Вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров благодари на състезателите и треньорите за достойното представяне. Той допълни, че след Европейското в Римини, през август месец тази година предстои Световното първенство по таекуон-до ITF, което ще се проведе в зала „Колодрума“ в Пловдив.