Над 40 автобуса потеглиха от стадион „Локомотив” към София. Парк Лаута бе почернял от хиляди запалянковци, които пееха и развяваха знамена. Феновете на черно–белите бяха задържани в района на стадиона близа час, тъй като на магистралата се бе образувала тапа.

Викове и песни огласяха периметъра около спортното съоръжение, литри бира се лееше и знамена се вееха, предаде репортер на TrafficNews. Празничната атмосфера на Локомотив се чуваше в половин Тракия. Едночасовото закъснение с потеглянето не помрачи настроението на запалянковците. От почти всеки рейс се чуваха тематични песни и удари на барабани.

Немалко бяха и феновете, предпочели да пътуват с автомобили.

Всяко едно превозно средство бе стриктно проверено от присъстващите на място полицаи. Над 200 униформени от сектор Специализирани полицейски сили на Пловдив контролираха ситуацията и се включиха в ескорта на привържениците на Локомотив.

Според началника на спец полицията – Виктор Празов, са взети всички необходими мерки за нормалното и безинцидентно придвижване на феновете по магистралата. Бусове на жандармерията също ще обезпечават пътуването.

В 13 часа от клубната база на Ботев пък потеглиха десетки автобуси, коли и бусчета с феновете на „жълто-черните”. Оказа се обаче, че интересът към футболната среща е изключително голям и на магистрала Тракия се е образувала тапа.

 Всички обекти по АМ "Тракия" са затворени! Полиция спира автобуси и коли на феноветеПолицейски екипи има на всеки километър на аутобана

Припомняме, че органите на реда съпровождат феновете на двата отбора по магистралата до София, както и по обратния им път до Пловдив след края на срещата.

Столичната дирекция на вътрешните работи съвместно със Столичната община, осигуриха места за паркиране на организирано пристигащите в София футболни фенове.