Най-добрата българска тениситка Цветана Пиронкова взе само 4 гейма в 1/4-финалния си мач на турнира в Ийстбърн срещу поставената под №9 Агниешка Радванска. Полякинята спечели с 6:2, 6:2 след само 66 минути игра.

Въпреки днешната загуба, 44-ата в ранглистата на WTA Пиронкова може да бъде доволна от цялото си представяне в турнира, тъй като постигна три победи, като за първи път в кариерата си спечели срещу австралийката Саманта Стоусър, а след това записа и втори успех от 10 мача срещу словачката Доминика Цибулкова. Пиронкова претърпя днес  девето поражение в 11-ия си мач срещу Радванска. Една от победите на 27-годишната пловдивчанка срещу 13-ата в света полякиня е именно в Ийстбърн - 6:2, 6:4 през 2012 година. Сега обаче резултатът бе доста по-различен.

Пиронкова така и не стигна до нито една точка за пробив в целия мач, като загуби 4 пъти подаването си. Играта бе равностойна в началото, но в средата на първия сет Радванска взе инициативата и след това контролираше случващото се на корта, съобщи sportal.bg.

Още в първото си подаване в двубоя Пиронкова трябваше да спасява 2 поредни точки за пробив при 15:40. С чудесна игра българката не позволи да се стигне до пробив, а в откриващото подаване на Радванска стигна до дюс, но полякинята все пак не допусна усложнения и изравни за 1:1. Във второто си подаване пловдивчанката бе убедителна, а след това Радванска изравни за 2:2 с гейм на 30. Първият пробив бе в петия гейм и за съжаление беше реализиран от Радванска. Полякинята затвърди с лекота пробива, а след това осъществи нов такъв, при това на нула, за аванс от 5:2. Радванска взе и осмия гейм и първият сет приключи след 33 минути игра.

В самото начало на втория сет Цвети измъкна труден гейм, в който трябваше да спасява точки за пробив. Радванска взе доста по-лесно откриващото си подаване във втората част и резултатът набързо бе изравнен - 1:1. В следващото си подаване Цвети отново имаше проблеми и този път не успя да предотврати пробива, с който Радванска поведе с 2:1. Полякинята затвърди без особени затруднения пробива за 3:1, а после и поведе с 4:2. В седмия гейм финалистката на "Уимбълдън" от 2012 година отново проби, а малко след това сложи точка на спора с гейм на нула.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg