Хиляди хора присъстваха на откриването на Световното първенство по гребане днес на Античния театър.

От 20 до 26 юли 2015 година Гребният канал ще бъде най-интересното място за жителите и гостите на Пловдив, защото там ще се проведе Световното първенство по гребане до 23 години.

„През годините Пловдив и Българската федерация по гребане се утвърдиха като отлични организатори на състезания от най-висок ранг. Тук се проведоха Европейското първенство за мъже и жени през 2011 г. и световното първенство за юноши и девойки и неолимпийски дисциплини за мъже и жени през 2012 г. Доказателство, че сме отлични домакини е и фактът, че Международната федерация по гребане (ФИСА) ни гласува доверието да организираме най-значимото събитие от своя календар - Световното първенство за мъже и жени през 2018 г.”, iсъобщи в Пловдив спортният министър.

Организационният комитет, съвместно с Община Пловдив, са подготвени за състезанието. Екипът трябва да осигури “съпорт” на близо 1 200 състезатели от над 50 страни.

Паралелно с това усилено се работи и на самия Гребен канал, за да се обезпечат стандартите на Световната федерация по гребане, задължителни за всяко едно състезание  от световна величина.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg