Лекоатлетическият клуб на Локомотив вече си има нова зала. Тя беше официално открита от кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на "Тракия" Георги Гатев, както и заместник-кметовете Николай Бухалов, Иван Стоянов и Тошо Пашов.

Събитието бе съпроводено с водосвет.

От футболния Локомотив присъстваха Илко Пиргов и Росен Коруев.

На откриването бяха и най-добрите лекоатлетки на Локомотив - Габриела Петрова и Пламена Миткова, които се завърнаха от Европейското първенство по лека атлетика, което приключи в сряда. Двете влязоха на финал на троен скок и скок дължина. Присъстваха и председателят на клуба Атанас Атанасов, треньорите Ивайло Русенов, Златозар Атанасов, Николай Атанасов, Павел Моравенов и мениджърът Веница Атанасова. 

"Преди години, дълго време тук нямаше място къде да се преоблекат състезателите, а това са спортисти на годината, това са нашата пловдивска гордост, които носят медали. Радвам се на тяхното представяне в Рим. Пожелавам много успехи на спортния клуб, знаете тук действаме и за реновирането на настилката, за да няма контузии при използване на лекоатлетическата писта. Благодаря на фирмата изпълнител, защото с предходните имахме големи трудности. Това е едно от съоръженията, което е правено най-дълго.", заяви кметът Костадин Димитров. 

"Стадион "Локомотив" трябва да са сигурни, че ще имат нашата подкрепа. Сега бях от другата страна, работи се по трибуната, пусната е новата поръчка. За спорта в Пловдив се прави всичко.", категоричен е Димитров. 

Местоположението на залата е от страната на бул. „Цветан Лазаров“, на гърба на стадион "Локомотив", точно срещу параклиса, а съоръжението има фитнес зала, складово помещение, тоалетни, треньорска стая, стая за масажи и възстановяване, съблекални със собствени санитарни възли и душове.

Припомняме, че имаше сериозна драма покрай строежа на залата, защото първата фирма, която започна строежа "Индустриал ремонт строй" ЕООД не го завърши, а впоследствие и фалира. Миналата година беше избрана нова фирма - „Електролукс Табаков и синове ООД”, който завърши проекта.

 

След дълго чакане: Нова фирма поема изграждането на корпуса към лекоатлетическата зала на ЛаутаИма отправена оферта за 170 498,61 лева

Цената на лекоатлетическата зала на Лаута скочи двойно, пуснаха нова поръчкаНовата отправена оферта е на стойност 360 хил. лева с ДДС

Голям наплив от фирми за дострояването на корпуса към лекоатлетическата зала на ЛаутаОбявената сума е на стойност близо 360 000 лева с ДДС

Избраха фирма за новия корпус към лекоатлетическата зала на ЛаутаОбявената сума е на стойност близо 360 000 лева с ДДС