Общинските съветници гласуваха с пълно единодушие даването на стадион „Локомотив“ и  терена от близо 30 декара в Тракия за футболна база на Локо Пловдив. Кметът Иван Тотев отново поздрави отбора и привържениците на черно-белите, които вчера за пръв път в историята триумфираха с Купата на България.

Цялата инвестиция в стадиона ще бъде 17,95 млн. лева.

Реконструкцията му ще започне с изграждането на Южната трибуна, ремонт на терените – основният и тренировъчните, както и съблекалните.  Всички това трябва да се случи 1,5 години след издаването на разрешителното за строеж. За толкова време трябва да бъде завършено и общежитието.  Това е определено като първи етап.

Вторият включва изграждане на трибуна „Бесика”, която трябва да е готова до 1,5 години след получаването на разрешително за строеж. След това се предвижда реконструкция на Източната трибуна до 3 години, а четвъртият етап е  реконструкцията на Централната трибуна до 9 години.  Ремонтна пътна инфраструктура трябва да се реализира до 7 години.

Изграждането на модерна футболна база в ЖР „Тракия” на 29 декара ще струва 6,35 млн. лева, а тя трябва да се завърши до 7 години.

За първите две години трябва да се направи уличен подход от улица ‘Съединение”, изграждане на три игрища и половина система. Вторият етап включва сградата на съблекалните и  осветление на терените, както и трибуна за 400 зрители за козирка – до 3 години от разрешителното за строеж.

Последният етап включва  изграждането на четвъртото игрище с тревна настилка с дренажна и напоителни системи, и лекоатлетическа писта – до 7 години.