Сръбският тенисист Виктор Троицки също е заразен с коронавирус, след участието си в „Адрия Тур”, организиран от Новак Джокович в понеделник.

Троицки взе участие в откриващото издание на Adria Tour в Белград, Сърбия между 12-14 юни. Бременната му съпруга, която се очаква да роди след няколко седмици, също е положителна.

„Вярно е, че съпругата ми и аз сме позитивни. Тя беше тествана в петък, а дъщеря ми и аз в неделя. Дъщеря ми е отрицателна, а жена ми и аз сме положителни ”, каза Троицки.

Припомняме, че двамата тенисисти Григор Димитров и Борна Чорич, които също присъстваха на събитието, също дадоха положителни проби за COVID-19.  

След отмяната на финалите на Adria Tour в Хърватия, Марин Чилич и Александър Зверев се самоизолираха, след като бяха тествани отрицателно. Всички тенисисти бяха в тясна връзка помежду си. Освен това те не спазваха правилата за социално дистанциране.

По-рано в понеделник ATP Tour изпрати своите пожелания за възстановяване на играчите, заразени с коронавирус. 

„ATP желае пълно и бързо възстановяване на ATP играчите и членовете на техния персонал, които са тествани положително за COVID-19 след участие в изложбения турнир на Adria Tour. ATP продължава да настоява за стриктно спазване на социална дистанция и указания за здраве и безопасност, за да се ограничи разпространението на вируса “, заяви ATP Tour.