Организационният комитет на олимпийските игри в Токио, които бяха отложени за това лято, официално обяви, че зрители от чужбина няма да бъдат допускани до олимпийските и параолимпийските игри, съобщава CNN.

Всички притежатели на билети ще получат обратно сумите, които са заплатили за ценните хартийки. Олимпиадата трябва да започне на 23 юли. 

Решението беше взето след виртуална среща между Международния олимпийски комите, Международния параолимпийски комитет, Токийското столично правителство, Организационният комитет Токио 2020 и правителството на Япония, които заявиха, че уважават това решение. 

Все още няма и официално потвръждение, че ще има публика на игрите, като се очаква все пак да бъдат допуснати японски зрители. 

Очакват се загуби за милиони. 

Припомняме, че същият казус дали да има публика предстои да бъде решен следващият месец и за Евро 2020, което ще се проведе това лято. Там трябва да бъде взето решение и дали всички 12 страни ще приемат шампионата или той ще се играе в една или две страни. 

Почти сигурно всички участници и треньори и служебни лица на игрите ще трябва задължително да бъдат ваксинирани. Ако бъде допусната японска публика тя също трябва да е имунизирана.