Опитният треньор Мирослав Живков застава начело на мъжкия отбор на ПСК Локомотив (Пловдив) за новия сезон в Суперлигата. Така пловдивчани поставят едно ново начало след сътресенията и разпада на предишния състав през изминалия сезон.

През миналия сезон Локомотив беше воден от Владимир Орлов и тимът достигна до четвъртфиналните плейофи в НВЛ, където загуби от шампиона Хебър и до четвъртфиналите за Купата, където загуби от носителя на трофея Нефтохимик. 

Целта е изграждането на дългосрочен проект в клуба, а привличането на Миро Живков е първата стъпка в тази посока.

"Дойдох в ПСК Локомотив заради перспективата за работа по дългосрочен проект. Пловдив винаги в годините е имал сериозна школа, която е дала доста на българския волейбол. Това е град със сериозен интерес към този спорт, както и много добри условия за работа. Имам амбициите да бъда част от новия проект на ПСК Локомотив и заедно да се опитаме да направим нещата по най-добрия начин за бъдеще", заяви Живков пред bgvolleyball.com.

Треьнорът заяви, че се работи по селекцията, като следващата седмица ще бъдат обявени новите имена в състава.

Мирослав Живков има дългогодишна практика като треньор на мъже и жени. Започва още през 1999 година като наставник на юноши в ЦСКА, а във визитката си има много успехи. Печели два пъти Купа България с мъжете на Добруджа 07 през 2015 и 2017, а през 2016 извежда волейболистите на Добрич до шампионската титла в Суперлигата. При жените извежда ЦСКА до двоен триумф през 2003 година, като печели титла и Купа България. След това води Славия в периода 2003-2007 година, като отново стъпва на златния връх и с „белите“. Водил е Пирин (Разлог) и иранския Сайпа. Бил е треньор на национални селекции при подрастващите, както и помощник в мъжкия национален отбор.