Още през първата седмица на игрите в Рио, се получиха няколко сериозни травми, някои от които неизбежни, други поради лошата организация. Сред ужасяващите наранявания са счупени крайници, счупен гръбнак, травми на врата и други. Все по-често започва да се поставя въпросът за сигурността в Рио. Олимпиадата в Бразилия започва да бъде считана за една от най-опасните в историята, пише "Мирър".

Счупеният гръбнак на Флютен

След  падане по време на индивидуалната надпревара по колоездене на шосе, холандката Анемийк Флютен пострада сериозно. Тя бе лидер в класирането, когато загуби контрол на завой на мокрото от дъжда трасе и падна, десетина метра преди финала. Врязвайки се в циментовия бордюр на шосето, холандката загуби почти сигурната си титла и временна позиция. След проведените лекарски прегледи се установи, че Анемийк има счупен гръбнак, а в интензивното отделение на болницата в Рио де Жанейро установиха, че счупените й прешлени са три. Винченцо Нибали и още редица други колоездачи паднаха в същата отсечка по време на състезанието.

Счупеният крак на Саид

По време на квалификациите световният шампион по спортна гимнастика Самир Аит Саид счупи крака си по ужасяващ начин по време на прескок. След отскока, приземявайки се злощастно на левия си крак, той го изкривява зловещо. Веднага е поет от парамедици, които в последствие изпускат носилката му при качването в линейката.

 

Дауни се приземи на врата си

Гимнастичката Ели Дауни по време на състезание падна изключително болезнено на врата си по време на състезание. Британката се упражняваше на земя. Като при едното превъртане загуби баланс и се приземи на врата си с цялата тежест. След инцидента гимнастичката се опита да продължи състезанието, но на последния си уред се отказа.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg