Отборът на Ботев (Пловдив) поднови тренировки след еднодневната почивка, в която играчите бяха пуснати във вторник. "Жълто-черните" стартираха подготовката си за домакинския двубой срещу Славия от 5-ия кръг в първенството с интензивна сутрешна тренировка в сряда.

Заниманието, което протече на един от помощните терени на клубната база, пропуснаха Нико Варела и Филип Филипов. Уругваецът има разтежение от срещата в Благоевград и е под въпрос за мача с "белите". Филипов със сигурност отпада от сметките за неделния двубой заради наказание от една среща, като освен това левият защитник е и с проблеми в аддуктора, които му пречат да тренира със съотборниците си, съобщи sportal.bg.

За сметка на това с наравно с отбора тренировки започна Мариян Огнянов. Плеймейкърът страда от възпален нерв, а коварната травма вече стана причина "седмицата" на Ботев да пропусне два от четирите мача за първенство. Въпреки пълноценното участие в заниманието, Огнянов продължава да се намира в процес на възстановяване и състоянието му се следи изкъсо от медицинския щаб.

Възстановен от разтежение е и младокът Наско Милев, който също тренира на пълни обороти.

Програмата на "канарчетата" в сряда включва две занимания, а в четвъртък, петък и събота отборът ще тренира по веднъж на ден.

TrafficNews.bg