Проверка за футболно хулиганство образува полицията в Разград по случая с поливането с вода на треньора на „Ботев“ по време на мача на пловдивчани с „Лудогорец“ на стадиона в Разград.

В бюлетина на ОДМВР-Разград инцидентът е описан общо без споменаване нито на потърпевш, нито на извършител, самият случай е формулиран като „непристойна проява от страна на зрители, случила се около 22,00 ч. на 6 август на стадион „Лудогорец Арена“.

Инцидентът, показан и в прякото предаване на мача по телевизията, стана в началото на второто полувреме на срещата. На камерите се видя как общинският съветник от сдружение „Кауза Разград“ Божинел Христов плисва чаша с вода по наставника на „Ботев“ Николай Костов, който се намира встрани от резервната скамейка на гостите в непосредствена близост до централната трибуна. Костов отговаря с хвърляне на бутилка с минерална вода към Христов. В пререканията преди това участват още двама зрители.

По случая е образувана проверка по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Предвидените в него санкции за подобни инциденти са: глоба от 200 до 500 лева или задържане в поделение на МВР между 10 и 15 дни, може да се наложи и забрана за посещение на спортни мероприятия от 1 до 2 години.

На съда в Разград рядко се налага да постановява наказания по този закон за привърженици на местния тим. Сред най-строгите санкции бе съдебно решение още в първата година на „Лудогорец“ в „А“-група, когато фен бе глобен с 500 лева за хвърляне на пакетче семки към терена, преди година пак толкова бе глобата за запалянко, наплюл футболист от гостуващия тим.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg