Най-успешният тенисист в историята на тениса Новак Джокович ще играе днес за първи път мач в България. Той ще се изправи срещу първата ракета на България Григор Димитров тенис шоу мач в Арена "София", а сбълъсъкът започва в 20:00ч. 

Двубоят идва точно ден, след като България успя с най-младия си отбор в историята да елиминира Ел Салвадор за Купа Дейвис. За Салвадор игра настоящият носител на Ролан Гарос на двойки и световен номер 4 в света на двойки - Марсело Аревало. 

Новак Джокович също игра за Купа Дейвис в Белград срещу Гърция при успеха на Сърбия с 3:1. Ноле записа в събота победа на сингъл и в неделя победа на двойки. 

Григор Димитров за съжаление не играе за България за Купа Дейвис от няколко години. 

Иначе двамата имат общо 13 мача помежду си. Джокович има 12 успеха, а Григор е с един постигнат през 2013-та година на Мастърса в Мадрид - победа с 2:1 сета. 

Последният мач между двамата беше през миналата година на Мастърса в Париж, когато във финала на турнира Джокович спечели с 2:0 сета. Любопитно е, че това беше и първият мач между двамата във финал. 

Любопитно е, че Джокович идва едва за втори път в България и за първи път ще играе мач. Първият път беше за снимките на филма "Непобедимите". 

Джокович и Григор са сред най-големите приятели в АТП тура, а това ще и първо подобно събитие, което Григор ще организира. 

Първата ни ракета, която в момента е на 10-то място в света, ще играе в България за първи път от 2022-ра година, когато участва на София оупън. 

Новак Джокович в момента е под номер 4 в световната ранглиста. 

Билетите за събитието свършиха за броени минути, след като бяха пуснати в продажба. В момента тече и сериозна черно борса за билети, а някои цени достигат чак до 800 лв.

За последно Арена "София" беше домакин на голям тенис през миналата година, когато се проведе София оупън. През тази година обаче турнирът почти сигурно няма да се проведе.