Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев връчи купи на спортистите от движение „Спорт за всички - мама, татко и аз, баба, дядо и внуче”. Той бе официален гост на „Гран при“ награждаването на младите спортни таланти за 2019 г. Събитието се проведе в спортна зала „Строител“.

Сред отличените за постижения през цялата календарна година бяха момичета и момчета от 6 възрастови групи: малчугани от детската градина; ученици от първи и втори клас; третокласници и четвъртокласници; ученици от пети и шести клас; седмокласници и осмокласници; ученици от девети до дванадесети клас.

Непрофесионалните спортисти бяха класирани по точкова система от първо до шесто място, въз основа на резултатите от десетте кросови състезания, проведени през 2019 г.

„Поздравявам Ви за спортните постижения през годината. Продължавайте да се включвате все така- с упоритост и ентусиазъм, защото спортът е здраве, той развива качества като борбеност, дисциплина и търпение“, обърна се към младите хора Стоян Алексиев.

Движение „Спорт за всички - мама, татко и аз, баба, дядо и внуче” съществува от 1979 г. и се занимава с разпространение на спорт за здраве и обхваща освен гореспоменатите възрастови групи и хора от 20 до над 70 години. Движението организира още лекоатлетическа щафета, Международен мемориален маратон „Съединение“, както и състезания по шахмат, спортен бридж, плуване и колоездене. Мъже и жени със специални потребности се състезават в две отделни групи.