Нов  мултифунционален спортен клуб  отваря врати в Пловдив  след броени дни. X FIT club  обединява зала за кросфит  и няколко  зони за различни видове тренировки.  Модерното съоръжение се намира в  бизнес център „Аркадия” на бул. „Санкт Петербург” ,  в източния край на парк „Лаута”.

Собствениците са заложили не само на модерна визия и уреди от най- висок клас, но и на популярни имена в различните дисциплини.  Един от тях е  28- годишния Димитър Шпатов  , който е  сертифициран персонален и кондиционен треньор.  Бившият юноша на ПФК „Локомотив” Пловдив  е фен на интензивните и разнообразни тренировки, тъй като те дават много добри резултати за кратко време и са предизвикателство за тялото. Участвал е в състезания по кросфит : „Plovdiv Throwdown 2017“ и „Varna Throwdown 2018“. В портфолиото му са включени: Кондиционни тренировки, Индивидуални тренировки - според целите на клиента, Групови тренировки, TABATA, HIIT, Circuit Workout, Functional Workout. Изготвя хранителни режими и тренировъчни програми.

В залата по йога заниманията ще води Стоян Георгиев , който практикува йога от години и се е обучавал  под ръководството на най-добрите учители в Ащанга йога в България -  Ирина Бъчварова, Кирил Йорданов, англичаните  Нат Ларкин , Дейвид Гаригес  и канадецът  Дейвид Робсън, когото приема и за свой учител в Ащанга йога. От две години насам работи като Инструктор по Хата йога за начинаещи. Практикува и преподава  аеройога.

29-годишната Лидия Oпълчeнcĸa  е преподавателят по каланетика и пилатес .  От  2018-тa е  и лицeнзиpaн инcтpyĸтop пo Роrt Dе Вrаѕ.

Кръгови тренировки, табата,  кросфит и кондиционни тренировки ще води 24-годишния Иван Гендов.  Младият треньор се занимава и с екстремни спортове като фрийрън и паркур.

В клуба ще има и занимания по танци, като там ще се настани една от най- известните школи под тепетата „Salsa de Cuba”, създадена от инструктура Илиян Божанов.

Груповите занимания в X FIT club  включват и тренировки по бойни спортове, като  за тях е обособена зала със специална настилка.  Тренировките ще се водят от Александър Янков, който се занима от 12 години с джудо и има черен колан.  Участва в състезания по киокушин, ММА и самбо.  Преподава и джу – джицо. Неговият клуб е филиал на една от най-големите асоциации в Европа „Rio Grappling”.  

Другият треньор по бойни изкуства в залата е Васил Неделчев.  36 -годишният пловдивчанин е завършил  инструкторски курс по кикбокс към НСА, но в последствие специализира  Киокушинкай карате, където под неговия треньорски надзор започват десетки състезатели, от които двама европейски шампиони.

Хореографът Виктор Гърков ще води класове по хип-хоп Emotion dance , които са подходящи както за любители, така и за хора с по-богата  танцова култура.

В мултифунционалната спортна зала  всяка тренировка,  индивидуална или групова е задължително  с инструктор.  Центърът предлага и детски дисциплини, което дава възможност на родители и деца да спортуват заедно. 

X FIT club разполага с голям паркинг, масажно студио,  протеинов бар и външна кафе –зона. Залата отваря врати  в събота като през уикенда ще има демонстрационни тренировки, в които посетителите могат да се включат безплатно.  Първите клиенти ще получат и  месечни  абонаментни карти с отстъпка.