Европейската шампионка по художествена гимнастика за девойки Стилияна Николова даде интервю пред БНТ след триумфа в Украйна. Гимнастичката се намира в Кайро при родителите си и ще остане в Египет докато в България се разрешат тренировките на състезатели до 18 години.

"Почивам няколко дена и се връщам към тренировките. Започваме да подготвяме нова програма и нови съчетания и да усложняваме старите. Не беше очакван успехът. Знаех, че мога да го постигна, но си бях поставила да цел да си изиграя съчетанията по най-добрия начин. Това е голяма гордост. Успехът означава много лишения. Лишавах се от това да съм до семейството си, за което ми беше най-тежко. Много наруши нашата подготовка трите месеца без тренировки. Аз също бях с коронавирус и още две седмици не можех да тренирам. Тренирах вкъщи, но не е същото. "

"Знам колко е тежко на медиците и това, което те правят е истински героизъм. Бих им казала да бъдат много силни и всичко ще се оправи. Цяла България е с тях и много им благодарим. Бих казала на хората да се пазят и да се върнем по-бързо към нормалния живот." 

"Ще започна подготовка от утре. Още не е ясно кога ще е следващото състезание. Следващата ми цел е да се докажа и при жените. Ще се върна в София, когато падне забраната за тренировки на състезатели до 18 години. Ще остана в Кайро и тук ще тренирам."