Григор Димитров се почувствал много отпаднал и е отказал да излезе на тенис корта. Той е бил на състезание и е успял да изиграе само сутрешният мач, като се е наложило да бъде заменен от друг играч в следобедния.

Поради тази причина е отишъл в болница в Монако, където са му направени тестове.

„Не сме имали съмнения, че е заразен с коронавирус. Това са играчи, които играят целогодишно и много често има някакви неразположения. Три месеца след избухването на тази епидемия, някак това започна да губи важност пред нас, за съжаление“, заяви мениджърът на Гришо Георги Стоименов пред БТВ.

В момента Гришо е добре, възстановява се постепенно. Вчера вече нямаше никакви симптоми от тези, които имаше по-рано, каза  мениджърът му Георги Стоименов.

В началото Гришо бил с ниска температура и се чувствал отпаднал.Скенер на белите дробове е показал, че дробовете му са абсолютно чисти.

Стоименов си е направил тест и резултатът е отрицателен, въпреки че са били заедно с Григор Димитров в Сърбия.

Те се опитали са се да анализират от къде Григор е бил заразен, но според мениджъра това е невъзможно и няма смисъл.

Той коментира и турнира в Сърбия, организират от Новак Джокович.

„Емоцията, която съпровождаше участниците заради факта, че на са се виждали от много време ги накара да прекрачат някакви граници. Стадионът беше пълен, постоянно идваха хора, които искаха да се снимат с играчите“, каза Стоименов.

Към момента всички, които са имали контакт с Григор Димитров и са си направили тест са с негативен резултат.