Марица e на победа от пореден финал в Националната лига по волейбол за жени. Жълто-сините записаха поредния си убедителен успех през този сезон – срещу Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:12, 25:15, 25:7) в Колодрума. Вторият мач е в димитровградската зала Младост на 25 март, като при нов успех пловдивчанки ще се класират за финала.

За разлика от четвъртфиналните мачове с Перун (Варна), старши-треньорът на Марица Иван Петков пусна в игра всички свои основни състезателки. Гостенките оказаха известна съпротива само във втория гейм, в който поведоха с 9:6, но като цяло пловдивчанки бяха с класи по-добри. Александра Холстън стана топреализатор на мача с 15 точки. Дженифър Крос добави 12, а Нася Димитрова – 10. Най-резултатна за Раковски бе Никол Дулева с 9 точки.

Преди началото на двубоя мъжкия тим на Виктория Волей (Пловдив) получи своите бронзови медали от изминалия сезон във Висшата лига при мъжете. От името на БФВолейбол отличията връчи членът на Управителния съвет на федерацията и президент на ВК Марица Илия Динков. Виктория Волей приключи един успешнен сезон (10 победи и 4 загуби), като пловдивчани заслужиха трети медал за последните си 4 участия в шампионата на Висшата лига. „Викторианци“ дори бяха близо до сензация в турнира за Купата на България, след като отпаднаха драматично с 2:3 гейма от водача в Суперлигата през редовния сезон  и бъдещ носител на трофея – Хебър (Пазарджик). Освен това пловдивският тим е най-младият в професионалния волейбол и единственият, който разчита изцяло на състезатели от собствената си школа.