Женският отбор на Марица (Пловдив) ще замине за Турция, за да изиграе четири контроли срещу сериозни съперници от силното местно първенство.  Водената от мениджъра Борис Халачев група ще пътува за азиатския континент тази неделя и се очаква да се завърне в Пловдив седмица по-късно.

В понеделник, 27 март, шампионките на България ще гостуват на един от най-добрите отбори в турската втора лига - Балъкесир Бююкшехир Беледийеспор (Балъкесир).  Мачът е от 17:00 б.в.

В сряда и четвъртък, 30 и 31 март, пловдивчанки ще изиграят два приятелски мача като гости на лидера в турската втора дивизия Серамиксан Спор (Тургутлу) на българската националка Десислава Николова, а в събота, 2 април, момичетата на Иван Петков ще премерят сили и с първодивизионния Салихли Беледийе Спор (Салихли).

Марица вече игра контроли с всички тези отбори по време на лагера си в Бурса през месец януари.  Тогава шампионките надиграха Серамиксан с 3:1, завършиха 2:2 със Салихли и загубиха от Балъкесир след тайбрек.

Спарингите следващата седмица ще бъдат част от подготовката на пловдивчанки за предстоящите полуфинални плейофи в НВЛ Демакс+ срещу ЦСКА (София), които започват на 8 април, както и за останалите решаващи мачове на отбора до края на сезона.

Още новини ТУК

TNS.bg