Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова днес посети спортното училище в Пловдив- „Васил Левски”, за да се срещне и зарадва младите спортисти на града. Припомняме, че Мадлен има собствена инициатива, наречена „Година на благодарността“. Кампанията се провежда през всичките 12 месеца от 2022 година, като всеки месец „златното момиче“  посещава различно място в страната, за да се срещне с деца и младежи, които имат нужда от менторство и  добър пример.

Диамантеното момиче от ансамбъла ни  по художествена гимнастика пристигна в пловдивското спортно училище придружена от Найден Тодоров , който е председател на Българската асоциация на спортните журналисти и  д-р Денислава Ангелова - председател на асоциация „Докосни дъгата“, която е сред официалните партньори на инициативата.

Мадлен беше посрещната по топъл начин от  директора на училището Ружка Генова , както и от младите спортисти , които са възпитаници на учебното заведение. Изненада за гимнастичката беше специално викнат гайдар , който направи посрещането още по-вълнуващо.

 „Искам да благодаря за поканата . За мен е чест и съм горда , че мога да се срещна с вас. Искам да ви кажа , че добротата и благодарността са две неща, които са изключително важни. Бъдете благодарни и правете добро, за да вървите напред и да постигате големи успехи”, сподели гимнастичката.

След тези думи Найден Тодоров се включи със страхотен разказ към подрастващите спортисти.

„Горд съм, че съм тук при вас. Историята за „диамантените момичета” е много интересна. Един ден просто видях техният ансамбъл в залата и казах , че те са доста различни, диви ,шантави. Тръгвайки си просто помислих: добре бе в тези момичета има нещо различно. Така докато търся думата , с която да ги опиша си казах , че те не са просто „златните момичета , а „диамантени момичета” , защото това са диаманти и те бяха шлифовани от Весела  Димитрова . Нещото , което спортната журналистика също може да дава е да покажеш на хората нещо различно.  Запомнете, че спортът е нещо голямо. Да умееш да казваш благодаря ви прави не просто спортисти, не просто шампиони, а едно ниво над шампиони”.

Децата задаваха различни въпроси към гимнастичката  и с огромен интерес слушаха всеки неин съвет. Те имаха дори шанса да докоснат златният медал спечелен от  Олимпиадата. Мадлен пожела на всички от учениците да бъдат здрави и да си поставят цел и мечта, която да следват.

В края на срещата Радуканова зарадва децата с много автографи, снимки и мартенички , които беше приготвила да подари на всеки един от талантите.