Приятелката на трагично загиналия при самолетната катастрофа в Ла Манша аржентински футболист Емилиано Сала е волейболистка и ще пристигне в Пловдив, за да играе срещу Марица на 20 февруари от 18 часа в Колодрума. Бразилката Луиза Унжерер е състезателката на френския Безие, който е съперник на жълто-сините в групата на Шампионската лига. Луиза играе на поста либеро, висока е 166 см и е на 31 години.

Двамата се запознали във Франция през 2017 година. Припомняме, че Сала бе футболист на Нант преди да подпише договора с Кардиф. Именно от Нант за Кардиф пътуваше малкият самолет, който падна във водите на Ла Манша, а преди броени дни от него бе извадено тялото на аржентинеца.

Исках да го намерят жив. Много хора ме питат за инцидента, изключително трудно е. Сала беше обикновен човек с чисто сърце, той нямаше лоши намерения, казва бразилката пред Дейли Мейл. Луиза за последно е била заедно със Сала на рождения си ден – седмица преди трагедията. В часовете преди катастрофата двамата са разговаряли. Ще те обичам завинаги, е написала тя в социалните мрежи, след като разбрала за злощастния инцидент.

Луиза е в групата на Безие за мача с Марица и ще пристигне в Пловдив. В първата среща във Франция жълто-сините отстъпиха с 3:0, а сега ще гонят първа победа в Шампионската лига.