Лудогорец завърши наравно 1:1 при гостуването си на ХИК в Хелзинки в мач от третия кръг на Група “С” на Лига Европа. Срещата може да се раздели на периоди на надмощие, като домакините бяха по-активни през първата част и началото на втората, но в края на мача, след като домакините изравниха, “орлите” имаха тотално предимство, което обаче не бе материализирано в успех. Матиас Тисера откри резултата в десетата минута, Перпарим Хетемай обаче изравни в същата минута на втората част.

Анте Шимунджа заложи на вратата на Серджио Падт, а пред него Антон Недялков, Оливие Вердон, Игор Пластун и Аслак фон Витри. В халфовата линия действаха Шоу, Якоб Пьотровски и Каули. По двата фланга бяха Кирил Десподов и Бърнард Текпетей, а на върха на атаката бе Матиас Тисера, предаде sportal.bg.

Резултатът бе открит от Лудогорец в десетата минута. Тогава Матиас Тисера бе изпуснат от защитата на домакините след пас на Каули и останал сам срещу вратаря успя да прокара топката в мрежата. 

В 28-ата минута финландците бяха много близо до изравняването. Перпарим Хетемай полчуи топката на границата на малкото наказателно поле и насочи кълбото в десния ъгъл на Падт, но там съотборника му Малик Абубакари се оказа на голлинията и не успя да се отмести. Така нападателят на ХИК спаси Лудогорец от попадение.

До края на полувремето домакините бяха по-активният тим, но опасните им набези към наказателното поле на българите не доведоха до решителен удар за изравняване. 

В началото на втората част ХИК отново имаше шанс за изравняване, но Дейвид Браун не успя да нанесе добър удар, след като остана очи в очи с Падт.

В крайна сметка обаче домакините стигнаха до изравняване. Остро центриране от пряк свободен удар бе засечено от Хетемай с глава и това се оказа неспасяемо за Падт.

След изравнителното попадение Лудогорец сякаш се събуди и наложи тотален натиск на финландците. На два пъти в рамките на една минута "орлите" можеха да поведат отново, но Нонато и след това Десподов не успяха да преодолеят вратаря Конър Хазард.

Разградчани продължиха да имат надмощие, но домакините също имаха едно много чисто положение, след като Боян Радулович остана сам срещу вратаря, но Падт спаси с крак. След това обаче Лудогорец имаше две възможности да стигнат до победата, но Нонато и Каули пропуснаха. 

Следващият четвъртък, 13 октомври, двата отбора ще спорят отново един срещу друг - този път в България на "Хювефарма Арена".