Локомотив Пловдив допусна втора поредна загуба в шампионата, след като допуснаха загуба от съимениците си от София с 0:1. В първия мач от шампионата  пловдивчани загубиха от шампиона Лудогорец с 1:3, а след това драматично спечелиха с дузпи срещу Словачко. Единственият гол в срещата бе дело на Реал Лолала още в петата минута.

Старши-треньорът на Локомотив Сашо Тунчев изведе на терена доста експериментален състав, като голяма част от титулярите бяха оставени на скамейката, преди важния мач с Копенгахен.

Столичните "железничари" стартираха срещата отлично и само след пет минути игра откриха резултата с първата си опасна ситуация. Пламен Крачунов даде прекрасно дълго извеждащо подаване за Карим Бухмади отдясно в наказателното поле, а алжирецът центрира към далечната греда, където Реал Лолала беше оставен съвсем сам и с чудесен удар от въздуха разпечата вратата на „смърфовете“ - 1:0.

В следващите минути столичани продължиха да атакуват, окрилени от ранното попадение, но до нови опасности пред дебютанта на вратата за пловдивчани Лукас Рейдър, не се стигаше.  

Стигна се до изпускане на нерви в 18-ата минута, когато Олексий Биков и Божидар Кацаров се хванаха за гушите, разменяйки си груби реплики. Главният съдия Станислав Тодоров бързо успя да укроти страстите, като показа и по един жълт картон за провинилите се.

В 24-ата минута Александър Александров получи отдясно и навлезе към наказателното поле, след което шутира точно, но право в ръцете на вратаря на Локо Пд.

Пет минути преди края на полувремето Бирсент Карагарен падна в наказателното поле в опит да спечели дузпа. Шпагатът на Пламен Крачунов обаче беше чист и играта продължи.

В минутите до края на първата част столичани продължиха да имат превес във владението на топката, но голови положения липсваха и пред двете врати.

На полувремето треньорът на гостите Александър Тунчев предприе четири промени в състава си. Терена напуснаха Емил Янчев, Венсан Марсел, Олексий Биков Мартин Паскалев, а в игра се появиха Димитър Илиев, Кристиан Гомис, Лукас Салинас и Петър Витанов.

В 48-ата минута пловдивчани отправиха и първия си точен удар към вратата. Топката бе центрирана от корнер в наказателното поле на столичани, но бе изчистена. Тя обаче стигна до Конър Руан, който стреля от воле извън наказателното поле, но Александър Любенов се отчете с отлична намеса.

В първите двадесет минути на втората част гостите от Пловдив владееха по-често топката и бяха по-активни, но така и не успяваха да застрашат вратата на Любенов, с изключение на удара на Руан в началото на полувремето.

Десет минути преди края на редвоното време Локо Пд стигна и до най-чистата си голова ситуация. Топката бе центрирана отляво в наказателното поле на домакините, а Любенов боксира неубедително. Топката стигна до Димитър Илиев, който опита много атрактивно изпълнение със задна ножица, но Красимир Милошев беше на точното място и изчисти пред голлинията. 

В 88-ата Лукас Салинас стреля пред наказателното поле, но слабо и Любенов улови.