Легендарният треньор Патрик Муратоглу каза кога най-добрият ни тенисист Григор Димитров може да спечели титла от Големия шлем. Специалистът заяви, че българинът може да атакува такъв трофей след отказването на тримата големи - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Спечелеването на турнир от Големия шлем е нещо голямо. Отстрани може да изглежда лесно, но в тениса това е най-трудното за постигане нещо. От 2006 година насам само 7 човека са печелили титла при мъжете, като по-голямата част от турнирите бяха спечелени от Новак, Роджър или Рафа, каза Муратоглу пред американското издание на "Тенис Уърлд", цитирано от sportal.bg.

Цялата кариера на Григор премина под доминацията на тези трима шампиони, които са уникални за историята на тениса. Затова засега пред него не са се открили реални възможности да атакува титла от Шлема, но възможностите ще се открият пред него, когато тези трима играчи се откажат, каза още Муратоглу, който бе треньор на Гришо в началото на кариерата му при мъжете, а постигна и големи успехи и като наставник на Серина Уилямс.

Към момента 27-годишният Димитров има само две достигания до полуфинал в турнирите от Шлема - на Уимбълдън през 2014 година и на Откритото първенство на Австралия през 2017 година.