Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се завърна от Танзания, където помагаше на своя брат Тервел за двубоя му срещу представителя на Намибия Мероро, който българският боксьор победи.

"Брат ми може много повече, но най-важна беше победата и тя дойде по категоричен начин. В Африка е доста по-различно и оценяваш, че живееш в Европа. Въпреки това хората там са много приятни, топли и отзивчиви. Мога някой ден да се боксирам в Африка. Хората са отворени да рекламират държавата си чрез спорта. Спорта е най-голямата реклама, а те искат да организират и повече боксови гали, с което да презентират страната си", заяви Пулев за посещението в Африка.

"С удоволствие бих се бил с Дилиан Уайт. Най-рано през юни или юли в Лас Вегас ще се боксирам все още не е ясно срещу кой. Има няколко имена, но нека да не ги спрягаме. Когато имам сигурен съперник ще го обявим. След като изкарах коронавирус все едно няма за мен. В Африка хората не се притесняват от вируса. Там няма ковид и дори като дума не съществува. Спортът не е същият без публика. Много трудно биха се случили големи спортни мероприятия без зрители. За съжаление такава е ситуацията. Въпреки всичко боксът винаги успява", допълни Пулев.