70 пловдивчани и гости от страната тестваха физическите си възможности на състезанието по функционален фитнес, което се проведе през уикенда в най- модерната зала за кросфит в Пловдив - "PowerFit". Надпреварата се състоя от 3 състезателни комплекса, в които имаше гребане на тренажори, бърпита, подскоци на кутии, набирания, суингове с пудовки, мъртва тяга, бягане, лицеви опори, кофички на успоредка. 

Крайно Класиране

Жени

- Любители

1.Ивана Димитрова

2.Гергана Маджарова - Move Team

3.Ралица Наумова - SSC Training Sofia

Mъже

- Любители

1.Васил Илиев - Powerfit Plovdiv

2.Тодор Пушков - Powerfit Plovdiv

3.Димитър Генчев

Жени

- Напреднали

1.Аделина Григорова - София

2.Мария Найденова - Пловдив

3.Марина Ганева - Пловдив

Мъже

-Напреднали

1.Борис Налбантов - София Кросфит 681

2.Стоян Стоянов - Powerfit Plovdiv

3.Димитър Сотиров - Powerfit Plovdiv

Това е 5-тото поредно издание на състезанието, организирано от Димитър Шпатов, с подкрепата на Община Пловдив. Тази година е рекордна като посещаемост, а публиката стана свидетел на върхови постижения. "Състезателите демонстрираха висок дух и много добра физическа подготовка. В основата и на двете са редовните тренировки и желанието да развиваш физическите си възможности и да надграждаш себе си" коментира домакинът Спас Делчевски от PowerFit.

"Получи се едно качествено състезание, имаше уникална атмосфера, дойдоха гости от София, Русе, Бургас, Варна, Сливен, Стара Загора. С екипът ми се справихме чудесно, за което съм им благодарен. Участниците се представиха много на ниво. Много от тях подобриха личните си рекорди." коментира Димитър Шпатов. 

Според него е важно участниците е не само да покажат на какво са способни, но и да запалят други за тренировките, които са много здравословни. Самите тренировки са интензивни, развинват тялото и духа. Начинът да се популаризира този спорт е точно чрез такива състезания. Така идват много нови хора, които започват да тренират в една конкурентна среда. И в една такава среда се развиват истински таланти. 

Спонсори на събитието бяха Sport Zona - хранителни добавки, Refan, хотел "Арте", хотел "Жазис дел Мар", Sponser -хранителни добавки, SPORT DEPOT, Camco. 

 
TrafficNews.bg е медиен партньор на събитието.